Något som är både ett problem och en fördel med Asus Eee PC är storleken, både när det gäller skärmen och tangentbordet. Datorn är liten, men passar samtidigt inte för alla.

Asus Eee PC 701 som nu säljs i Sverige är den första versionen av datorn, som har en sjutmumsskärm och relativt trångt mellan knapparna.

Företaget har därefter hunnit lansera Eee PC 900, vilket ökat skärmstorleken en aning, samt Eee PC 1000 som dyker upp senare under året med sin 10,2-tumsskärm. Med den sistnämnda modellen har även tangentbordet sett en storleksökning, vilket många välkomnat.


Det här är en tidigare jämförelse av storleken mellan Eee PC 901 och Eee PC 1000.

Eee PC 904 och 905 är de två senaste modellerna som Asus nu har på gång. Dessa kommer dels att vara utrustade med Intels Atom-processor, men framför allt det större tangentbordet som återfinns i Asus Eee PC 1000-modell. Det är oklart om man även kommer att göra några förändringar vad gäller batteritid eller lagring.

Prismässigt kommer Eee PC 904 och 905 att ligga på samma nivå som 900 och 901-modellerna, vilka de även ska ersätta framöver. Exakt när dessa modeller ska lanseras är ännu inte avslöjat.

Källa: Digitimes