Microsoft började under april testa ut ett prenumerationsbaserat Officepaket, vilket inom kort kommer att börja säljas under namnet Microsoft Equipt. Paketet innehåller Windows Live OneCare, Microsoft Office Hem- och studentutgåva 2007, Microsoft Office Live Workspace samt Windows Live tools.

Equipt innehåller alltså relativt olika produkter, men Microsoft hävdar att detta är vad deras kunder säger sig vilja ha. Programmen installeras genom ett och samma installationsverktyg som även ser till att samtliga komponenter håller sig uppdaterade.

Lanseringen i USA är satt till mitten av juli 2008, och Equipt kommer kostar 70 dollar per år. Det kan nog ändå sägas vara ett förhållandevis bra pris med tanke på att man får tre Office- och Live Onecare-licenser under ett års tid med fria uppdateringar.

Det intressanta blir att se hur många som nappar på konceptet. En abonnemangsform är i sig inget ovanligt, men de flesta privatpersoner är vana vid att betala för en produkt en enda gång och sedan använda den så länge man vill.

Dessutom blir gratisalternativ som exempelvis OpenOffice.org allt bättre.

Källa: Ars Technica, Microsoft

Kan du tänka dig att prenumerera på Office?
Det är inte längre tillåtet att rösta.