Asus utlovar att användaren av deras kommande stationära Eee Box är ute på nätet efter endast 11 sekunder från det att man slagit på strömmen. Det stämmer inte riktigt, enligt Laptop Magazine som testkört den kommande datorn från Asus.

Menyn dyker visserligen upp efter elva sekunder, men innan du kommit ut på nätet dröjer det ytterligare 25 sekunder. Inte supersnabbt, men helt okej för ett lågbudgetsystem.

Splashtop, eller Expressgate som Asus kallar systemet, är ett Linuxbaserat operativsystem som ligger inbäddat i en krets på moderkortet. Det startas innan något annat operativsystem laddas och ger användaren direkt åtkomst till Internet via Firefox, Skype, chattklient (Pidgin) samt en bildvisare.

Jämfört med den tunna bärbara Voodoo Envy 133 från HP är systemet lite långsammare på Eee Box, men det är kanske väntat med tanke på att hårdvaran skiljer sig åt en del. Voodoo Envy 133 är ute på nätet efter totalt 15 sekunder. Då får man dessutom en musikspelarfunktion, något som saknas i Eee Box.

En nackdel med denna lösning att du inte kan installera några tillägg till webbläsaren. Det duger dock gott och väl för den som bara vill snabbkolla sin mail eller slänga iväg ett par snabbmeddelanden för att sen stänga av datorn igen.

Asus Eee Box väntas dyka upp under mitten av augusti för omkring 350 dollar. När den kommer till Sverige är fortfarande oklart.

Efter länken finns även ett videoklipp som visar hur det hela ser ut.

Källa: Laptop Magazine