1. Web Developer
  Det här tilläget ger dig en extra verktygsrad fylld med olika webbutvecklingsverktyg. Via det här verktygsfältet kan man validera expempelvis css, html och länkar. En annan smidig funktion är att man snabbt kan ställa om webbfönstrets storlek för att på det viset se hur en webbsida ser ut i mindre fönster. Kort sagt är tillägget fyllt med användbara verktyg.
  Ladda ner här!
 2. Firebug
  Firebug och Web Developer har liknande funktioner men de fungerar bra ihop och var och ett har sina styrkor. Firebug är ett utmärkt verkyg för att snabbt se hur en sida är uppbyggd. Du kan också ändra css- eller html-kod direkt i Firebug och genast se resultatet av dina ändringar på sidan. Laddas sidan långsamt? Kolla vilken eller vilka filer det beror på med Firebug.
  Ladda ner här!

 3. User Agent Swticher
  ”För att se den här sidan behöver du Internet Explorer”
  Känner du igen det? Det kan vara ett minne blott. Med User Agent Switcher kan du låta din webbläsare utge sig för att vara exempelvis Internet Explorer, Opera, Netscape eller något helt annat. Ett simpelt men genialt tillägg som du bland annat kan använda till att slippa mötas av meddelanden som ovan när du besöker webbsidor.
  Ladda ner här!


 4. Greasemonkey
  Ett av de kraftfullaste tilläggen på den här listan. Det låter dig modifiera webbsidor direkt, antingen genom att skriva egen kod eller att använda någon av de hundratals skript som redan finns. Det låter dig i princip göra vad du vill, dölja innehåll, lägga till innehåll eller helt nya funktioner. En bra sida för att hitta skript är www.userscipts.org.
  Ladda ner här!


 5. FireFTP
  Ftp-klienter finns det väldigt många och oftast har varje person sin favorit men jag rekommenderar er att prova FireFTP. Det är helt enkelt en ftp-klient inbakad i Firefox som har det mesta man kan begära och med stöd för sftp, ssl och tls.
  Ladda ner här!
 6. Gspace
  Använder du Gmail kan det här vara ett tillägg för dig. I skrivande stund får man tillgång till mer än fem gigabyte lagringsutrymme på sitt Gmailkonto. Troligtvis kommer du inte att fylla hela det utrymmet med mail så varför inte använda det på annat sätt? Det här tillägget tillåter dig att ladda upp filer från din dator till ditt Gmailutrymme direkt i Firefox. För tillfället fungerar inte tillägget med senaste Firefox 3.0.1 men enligt webbsidan jobbar de på en uppgradering för att göra Gspace kompatibelt.
  Ladda ner här! 7. Foxmarks Bookmark Synchronizer
  Tillåt mig drista mig till en enkel gissning, många av er som läser det här har nog tillgång till mer än en dator. Använder du Firefox i dessa datorer kan du använda det smidiga tillägget Foxmarks för att synkronisera dessa datorers bokmärken. Foxmark kan också göra säkerhetskopior av dina bokmärken samt ge dig möjligheten att dela bokmärken med vänner eller kollegor.
  Ladda ner här!


 8. IE Tab
  Här är återigen ett tillägg som kan användas av webbsideutvecklare för att snabbt se hur deras sidor ser ut i Internet Explorer. Det kan också användas av de som vill surfa in på sidor som inte tillåter andra webbläsare än Internet Explorer. Det här tillägget fungerar bara om du kör Windows.
  Ladda ner här! 9. Sage
  Trots att Firefox kan hantera rss på egen hand finns alltid plats för en konkurrent, men till skillnad från andra konkurrenter fungerar Sage och Firefox väldigt bra ihop. Det är en lätt och smidig rss-läsare, eller som tillverkarna själva säger, ”It's got a lot of what you need and not much of what you don't”.
  Ladda ner här!


 10. CookieSafe/CS Lite
  Det här tillägget ger dig möjlighet att kontrollera vilka webbsidor som ska få spara kakor på din dator. Med ett enkelt klick på ikonen kan du välja att tillåta, tillfälligt tillåta eller blockera kakor. Du kan också rensa kakort från sidor. Du ges också möjligheten att använda en blockeringslista som innehåller osäkra webbsidor varpå dessa hindras från att spara kakor på din dator.
  Skillnaden på CookieSafe och CS Lite är att det sistnämnda är en nedskalad version som ska vara lättare att hantera.
  Ladda ner här!  Källa: InfoWorld