Vill man kunna sköta all form av kommunikation och nyhetsbevakning i ett och samma program? Den frågan ställer Mozilla genom att lansera några nya verktyg och konceptversioner av sin allt mer populära webbläsare. Användarna får själva avgöra om det är något att fortsätta satsa resurser på.

Snowl, eller Snow Owl, är det nya verktyget som ska göra det enklare att hålla reda på alla våra samtal, oavsett om vi skrev dem i chattklienten, på ett forum eller som en bloggkommentar. I stället för att bygga på historikfunktioner genereras inget material förrän man gör en sökning.

Snowl kan redan nu kan hämtas hem i en testversion och har i första läget stöd för två typer av innehåll. Dels rss/atom-feeds, samt Twitter. Materialet presenteras antingen på samma sätt som i ett traditionellt e-postprogram, eller via ett mer blogglikt upplägg som på bilden här under.


Så här listar Snowl upp innehållet du sökt efter.

Framtida versioner ska innehålla stöd för Google Talk, AIM, Facebook men kan även integrera en inbyggd chattklient i webbläsaren. Mycket bygger dock på vilken respons man får från användarna.

För några dagar sedan visade Mozilla även upp konceptprojektet Aurora från Adaptive Path. Aurora möjliggör direktkommunkation mellan två användare med både röst och video samt fjärrstyrning, allt via webbläsaren. Enklare och mer intuitiv kommunikation är målet.

Källa: Betanews