Det är Intels senior vice president Pat Gelsinger som har tittat i sin spåkula för att försöka förutsäga hur internet kommer att utvecklas. Han tror på en explosionsartad tillväxt och räknar med att 15 miljarder enheter har kopplat upp sig mot internet när vi når år 2015.

Förutom vanliga persondatorer räknar han även in navigationsenheter, bilstereoapparater, kylskåp och andra typer av enklare elektronik. I och med att integrerade kretsar för internetanslutning blir allt billigare är det troligt att fler och fler produkter utrustas med internetstöd.

Intel tillverkar själva integrerade kretsar av den typen, men de har till dags dato legat ganska lågt med dessa. Kanske blir det ändring på det när Intel nu avslöjar att de ska starta upp produktionen av en ny generation kretsar som går under namnet SOC (System-On-Chip).

SOC-kretsarna är i första hand till för konsumentprodukter och ger förutom tillgång till internet även en del andra smarta funktioner. De har inte några större krav på prestanda och fungerar därmed även i enklare produkter.

Källa: Digi.no