Snart kommer en ny liten bärbar från Asus, som platsar in någonstans mellan Eee PC-serien och Asus övriga bärbara modeller. Asus N10 är en tiotummare med betydligt mer lyster och kraft än vad som erbjuds av exempelvis Eee PC 1000. Samtidigt är den mindre än Asus andra bärbara och ska tilltala de med lite högre krav, men som ändå vill ha en liten och portablel dator.

Den asiatiska nyhetssajten Digitimes rapporterade innan helgen om att Asus kommer att visa upp sin nya tiotummare i september, men Asus själva har ännu inte sagt mer än att deras nya N-serie inte är som Eee-serien. Av bilderna att döma som publicerats på Blogeee.net verkar detta stämma.

Utseendet i silver och svart pianolack skvallrar om hög kvalitet och utrustningsmässigt har den inget att skämmas för. 10,2-tumsskärm på 1024x600 pixlar, hdmi-utgång, webbkamera, fingeravtrycksläsare, Altec Lansing-högtalare och en hårddisk på upp till 320 gigabyte.

Vilken processor och hur mycket minne den kommer att vara utrustad med är oklart, men tydligen ska datorn vara tillräckligt kraftfull för att kunna hantera Vista. Exakta mått eller vikt är fortfarande okänt.

Asus tänker inte lansera N10 som någon ingångsmodell eller lågbudgetdator och det är därför man valt att inte släppa den här modellen under sitt Eee PC-märke. Priset blir därför också högre än Eee PC-modellerna. Digitimes tror på motsvarande 3200-4300 kronor när den släpps i Taiwan, vilket ändå känns förhållandevis lågt och är i nivå med vad Eee PC 901 kostade när den släpptes. Men i september lär frågetecknen ha rätats ut till mer konkreta uppgifter.

Källa: Digitimes, Blogeee.net