Android är namnet på Googles första operativsystem för mobiltelefoner. Sedan en tid tillbaka har det varit möjligt att ta fram applikationer för operativsystemet, då Google erbjuder ett utvecklingspaket som vem som helst kan ladda hem.

Google har nyligen släppt en ny version av utvecklingspaketet och förvånande nog så innehåller det inte några API:er för bluetooth. Vissa utvecklare har därför dragit slutsatsen att Android 1.0 inte kommer att ha något särskilt omfattande stöd för bluetooth eller att det inte kommer att finnas något stöd alls.

Många utvecklare har dock svårt att tro att Google verkligen skulle skippa bluetooth-stödet helt och hållet eftersom det trots allt är mer eller mindre standard i många av dagens mobiltelefoner. De menar också att HTC, som är den första tillverkaren som lanserar en telefon med Android, knappast accepterar ett operativsystem utan bluetooth.

Möjligen kan det vara så att Google lägger in ett grundläggande bluetooth-stöd i den slutgiltiga produkten så att användarna kan använda exempelvis trådlösa headset. Avsaknaden av API:er för bluetooth gör dock att utvecklarna inte kan ta fram några applikationer som använder kommunikationsgränssnittet.

Källa: Techworld.com