Företaget 7search, som bland annat sysslar med reklambannermarknadsföring, har stämt McAfee. Orsaken är att man menar att McAfees tjänst Siteadvisor felaktigt stämplar sajter med innehåll från 7search som misstänkt skadliga. Det uppger The Register.

Siteadvisor skriver om 7search att ”Feedback från trovärdiga användare anger att hämtade filer på den här webbplatsen kan innehålla vad vissa betraktar som annonsprogram, spionprogram eller andra oönskade program.”

En stämning har nu lämnats in i den amerikanska delstaten Illinois. Kravet från 7search är dels ett ospecificerat belopp i skadestånd och dels att McAfee tar bort varningen. Enligt 7search finns det inga möjligheter överhuvudtaget att ladda ned mjukvara från sajten. Från 7search gick det för några år sedan att ladda ned en toolbar, vilken fick kritik för att spåra användarens webbeteende. 7search uppger dock att det sedan 2003 inte gått att ladda ned något.

Kritiker av 7search hävdar att företaget har band till andra mindre legitima tjänster, så som Browseraccelerator. En säkerhetsexpert från Sunbelt som undersökt programmet hävdar att den som installerar programmet utsätts för oönskad reklam, även om det inte utgör någon direkt säkerhetsrisk.

I ett uttalande från McAfee uppmanas ägare av sajter som känner sig missnöjda med säkerhetsklassificeringarna att ta kontakt med McAfee för att tillsammans arbeta för ett säkrare internet.

Källa: The Register.