Googles kommande Chrome-webbläsare har redan väckt en hel del uppmärksamhet och lockar som vanligt med enkelhet och ett minimalistiskt användargränssnitt. Google Chrome bygger på Mozillas Firefox och Apples Webkit, och ska varje flik som en enskild process.

Men alla är långt ifrån nöjda med Googles nytänkande. Nyhetssajten APC menar bland annat att en webbläsar som plattform inte fungerar, att man blir alltför beroende av en bra uppkoppling och att Google Gears inte är utbrett nog för att göra lösningen smidig.

Vidare menar man att ett snabbare Ajax inte räcker för en bra internetupplevelse, vilket en minimalistisk lösning heller inte gör. Bara för att folk gillar Googles enkla söksida betyder det inte att man vill ha en webbläsare som är sådan, resonerar APC.

Avsaknaden av menyer är heller ingen bra lösning, och nyheter som flikar som separata processer finns redan i andra webbläsare. Mobilitet är inget man heller verkar ta hänsyn till, då utgåvan främst verkar vara gjord för Windows.

Vilken riktning Google Chrome tar efter lanseringen av den första betan är väldigt osäker, utvecklarena har ännu en webbläsare att ta hänsyn till, vilket späs på ytterligare av att dess open source-karaktär gör att ännu fler versioner lär dyka upp.

Sist men inte minst menar APC att det definitivt inte är bra för Firefox, som stadigt arbetat upp en stabil användarbas. Även om Google nyligen garanterade ytterligare utvecklingspengar till Mozilla så är framtiden plötsligt osäker.

Sammafattningsvis finns det helt klart blandade åsikter om Googles bidrag till webbläsarmarknaden. Det återstår att se hur bra den presterar när den under tisdagskvällen släpps i en första beta till Windows. En version för Linux och Mac OS X väntas komma vid ett senare datum.

Källa: APC