"Hur påverkar det här Mozilla?" frågar John Lilly CEO på Mozilla retoriskt i sin blogg och syftar på Googles nylanserade webbläsare och Firefox-konkurrent Google Chrome.

"Det betyder att där finns ytterligare en intressant webbläsare användare kan välja från. Med IE, Firefox, Safari, Opera med flera har där varit konkurrens ett tag nu och [Chrome] ökar den konkurrensen," fortsätter John Lilly och svarar på sin egen fråga.

Samarbetet med Google kommer fortsätta, skriver John Lilly och lyfter fram det förnyade kontrakt Mozilla precis skrivit med Google som ska säkerställa de finansiella resurserna för Mozilla Foundation fram till 2011.

Avslutningsvis berättar John Lilly om de nyheter som kommer i Firefox 3.1 där han lyfter fram Mozillas JavaScript-motor TraceMonkey och projekt som Weave, Ubiquity och Firefox Mobile.

Orosmoln på Firefox himmel är dock att Google bistår med mer än pengar till Mozilla Foundation och Firefox. I den presentation i serietidningsformat Google plockat fram för att marknadsföra Chrome figurerar utvecklarna Ben Goodger, Darin Fisher och Pam Green - alla viktiga bidragsgivare till Firefox 3 men anställda av Google.

Hur mycket resurser Googles utvecklare kommer lägga på Firefox i framtiden återstår att se.

Källa: BetaNews