Under en presskonferens där Internet Explorer 8 beta 2 demonstrerades uppgav Stephane Kimmerlin, som är marknadsansvarig för Windows klientgrupp i sydöstra Asien och Australien, att företaget i första hand var fokuserade på att förbättra gränssnittet i den nya versionen av webbläsaren.

Att testa prestandan genom att till exempel mäta hur lång tid det tar att ladda webbsidor var andra prioritet enligt Kimmerlin. På en direkt fråga angående hastigheten hos javascript-motorn svarar han att Microsoft inte hade prestandan i åtanke när de började arbeta med IE8.

När det gäller IE8:s krav på systemresurser så menar Kimmerlin att det är alltför tidigt att uttala sig om detta. Han uppmanar istället alla användare att invänta den slutgiltiga versionen innan man utför några sådana tester.

På presskonferensen visade Microsoft även upp ett antal nya funktioner i IE8. Bland annat demonstrerades en avancerad sökfunktion som söker igenom en användares bokmärken, rss-trådar och webbhistorik. Under denna sökning skickas ingen information till Microsoft.

En annan funktion som visades upp var Web Slices som gör att utvecklare kan sätta samman delar av sajter som användaren kan prenumerera på för att få alla nyheter. Det fungerar något annorlunda än rss då funktionen använder Microsofts hAtom-format som ska kunna läsas direkt i webbläsaren utan att det behövs någon separat funktion.

Källa: ZDNet