Med siktet inställt på den professionella användaren håller Plastic Logic på att ta fram en riktigt mångsidig elektronisk dokumentläsare. Målgruppen är användare som redan har en mängd olika dokument och filer, och vill kunna ta med dessa enkelt. Läsaren kan därför förutom vanliga e-bokformat även hantera samtliga Officeformat och pdf-dokument direkt utan konvertering.


Bildkälla: TG Daily

Skärmen är också tryckkänslig, vilket gör det möjligt att exempelvis föra in kommentarer i en pdf-fil som därefter sparas som ett separat dokument. Enheten kan även trådlöst föra över filer till andra enheter.

På en mässa berättade Plastic Logic för nyhetssajten TG Daily att enheten egentligen ska ses som ett komplement till Kindle, då den mer är lämpad för professionellt bruk än för att köpa och ladda ner e-böcker. Dock är skärmen större och enheten tunnare än Kindle, vilket bör tilltala den som vill ha en portabel dokumentläsare med sig i väskan. Enheten väger 360 gram och är tunnare än 7 millimeter.

Enligt företaget ska batteritiden räcka i flera dagar, och laddning och överföring sker via en micro-usb-port på sidan. En video finns även efter länken här under.

Plastic Logic väntas få ut enheten i handeln under nästa år, men till vilket pris är oklart då man ännu inte har fastställt de slutgiltiga specifikationerna.

Källa: TG Daily