Code Weavers är företaget som står för en stor del av utvecklingen av Wine - mjukvaran som gör det möjligt att köra Windowsprogram under Linux.

I ett smart försök att göra reklam för företagets tjänster har Code Weavers slagit in Googles läsare i snygga paket för både Linux och Mac-folk.

"Vi letade efter ett sätt att visa på Wines mognadsgrad", skriver Jeremy White, utvecklare på Code Weavers i sin blogg.

"Vad vi behövde var en applikation som fritt kunde distribueras men som inte existerade på Mac eller Linux, och en som alla förstår sig på. Vi tänkte att Firefox skulle vara perfekt, men tråkigt nog fanns den redan för både Mac och Linux", fortsätter Jeremy.

Code Weavers lycka kom när Google släppte sin fria webbläsare Google Chrome. En fri mjukvara som ännu inte fanns för Linux eller Mac.

Eftersom Wine ännu inte hade stöd för https fick utvecklaren Hans Leiddeker maraton-hacka ihop winhttp.dll. En vecka senare var mjukvaran klar.

"Så idag är jag glad över att meddela att vi har skeppat gratis versioner av Chromium för både Mac och Linux. Nu kan Mac och Linux-användare se vad hela den här hypen handlar om, och det låter också resten av världen se hur långt Wine har kommit och hur kraftfullt det kan vara. På bara elva dagar har vi klarat av att porta en modern Windows-applikation till Mac och Linux. Tänk då vad vi kan göra för dig", skriver Jeremy.

Mjukvaran finns nu för nedladdning hos Code Weavers och den är fint paketerad både för Ubuntu/Debian (både 32 och 64-bitar), Red Hat, Mandriva, SUSE och Mac OS X. Sedan finns det en generell installerare för alla andra Linuxplattformar.

Googles Wine-utvecklare Dan Kegel låter hälsa att fonterna kan fixas till genom att lägga fonten Tahoma.ttf i katalogen ~/.cxchromium/chromium/drive_c/windows/fonts.

Hela Jeremys glada inlägg hittar du på Code Weavers