Vid intrånget på den amerikanska vicepresidentkandidaten Sarah Palins e-postkonto använde sig angriparna av en anonymiseringstjänst kallad Ctunnel. Ägaren, Gabriel Ramuglia, säger att det finns goda förhoppningar att spåra de som utförde angreppet.

- Vanligtvis så skulle ett sådant här angrepp vara svårt att spåra eftersom det rör sig om ett Yahoo-konto, och väldigt många använder min tjänst för detta, säger Ramuglia till The Register.

Men just i det här fallet finns det alltså förhoppningar.

- Eftersom de var dumma nog att posta en full skärmdump som visade större delen av URL:n, så bör jag kunna hitta det i min log, säger Ramuglia vidare.

Ramuglia startade sin tjänst för några år sedan, efter att flera skolor blockat ett onlinespel han då drev. Tjänsten började dock snabbt användas också för andra sajter, som Gmail, Youtube och annat. För att förhindra missbruk loggas all trafik, med IP-nummer. Vad gäller vissa välbesökta sajter är det dock ändå svårt att spåra vem som gjort besöket, just eftersom det är så pass många som använt sig av tjänsten för dessa.

Källa: The Register.