Företaget DisplayLink, som utvecklar mjukvara som gör att man kan ansluta extra bildskärmar via usb, har nu genomfört en undersökning med ett föga förvånande resultat. De har tittat på hur mycket ström som förbrukas om man ansluter extra skärmar via usb jämfört med om man ansluter dem via ett eller två separata grafikkort.

I undersökningen har DisplayLink använts sig av en dator med integrerade grafikkretsar samt en dator med först ett och sedan två grafikkort. För att ansluta flera skärmar till den förstnämnda maskinen användes usb/dvi-adaptrar samt DisplayLinks egen mjukvara.

När de använde den första testdatorn för att driva en skärm via den integrerade grafiklösningen och en skärm via usb, så landade strömförbrukningen på i genomsnitt 55,5 watt. Att ansluta två skärmar via ett grafikkort med dubbla dvi-kontakter krävde däremot 86,75 watt.

Samma mönster visar sig när man anslöt tre eller fyra skärmar. Med fyra skärmar anslutna via usb och den integrerade lösningen uppmättes en förbrukning på 62 watt. Motsvarande värde för två grafikkort som fick i uppgift att driva fyra skärmar blev 117,75 watt.

Läs hela rapporten här.

Källa: EE Times