Så här ser det ut i den nuvarande versionen av Windows Mobile.

Även om Microsoft inte har gått ut med något officiellt lanseringsdatum för Windows Mobile 7 så har företagets partners ändå förväntat sig att ha operativsystemet i sin hand i början av nästa år. Nu har det dock gått ut information om att mjukvaran lanseras under den senare delen av 2009.

Förseningen är ett stort problem för Microsoft då förtaget nu hamnar aningen på efterkälken på marknaden för mobila operativsystem. Tanken är att Windows 7 Mobile ska innehålla funktioner som gör det mer konkurrenskraftigt mot exempelvis Apple Iphone. Bland annat arbetar Microsoft med en funktion för rörelseigenkänning som eventuellt kan användas tillsammans med mobiltelefonens kamera.

Innan lanseringen av Windows Mobile 7 så kommer Microsoft inte att släppa några större uppdateringar för kärnan i den nuvarande versionen. Man kommer dock att lansera en något förbättrad mobil webbläsare som använder samma renderingsmotor som i Internet Explorer 6. Microsoft arbetar även med ett flertal partners för att ta fram nya gränssnitt och funktioner som är separerade från själva operativsystemet.

Källa: Cnet News