Försäljningen av billiga små bärbara datorer i 3000-4000 kronorsklassen växer så det knakar. Tillverkare efter tillverkare lanserar egna så kallade netbooks och även om vi i Sverige endast hunnit få in Acers Aspire One och Asus Eee PC i några olika utföranden är läget betydligt mer extremt i USA.

Nio av de de tio mest säljande bärbara datorerna på den amerikanska nätbutiken Amazon är just netbooks, vilket tyder på just hur populära dessa datorer är på marknaden. I Sverige är utbudet ännu inte lika stort, men det är på väg att förändras inom kort.

En titt på Prisjakt visar att nio av de mest eftersökta bärbara datorerna i Sverige är just dessa små bärbara, och även om det inte speglar några faktiska försäljningssiffror kan man snabbt räkna ut att intresset är högt även här.

Under de kommande månaderna lär vi se en hel rad olika modeller dyka upp i handeln. Dels bör MSI Wind dyka upp i Sverige inom kort, och förhoppningsvis även de nya modellerna från Toshiba, Samsung, Dell och Packard Bell. Samtliga kommer att vara utrustade med Intels 1,6 gigahertz Atom N270-processsor, medan den tvåkärniga modellen bör dyka upp i nästa våg datorer som släpps under 2009.

Källa: Dailytech

Mer om små bärbara här.

Tänker du skaffa en netbook innan jul?
Det är inte längre tillåtet att rösta.