Efter att fått ett tips från en läsare om ett allvarligt problem i Windows Vista, så har vi forskat vidare i saken och upptäckt att det finns mängder med andra användare som har samma problem. Det som händer är att efter att välkomstrutan har dykt upp så blir skärmen helt svart och det enda som syns är muspekaren. Ibland kommer skrivbordet fram efter några minuter men ibland så förblir skärmen svart.

Genom att googla på exempelvis ”Vista Black Screen After Welcome” så hittar man mängder med diskussionsforum där problemet tas upp, och uppenbarligen finns det många lösningar för att eliminera den svarta skärmen. En del har fixat det genom att göra en återställning av datorn medan vissa har bytt grafikkort, installerat om grafikkortets drivrutiner eller gjort justeringar i bios.

Något som är uppenbart är att det inte verkar finnas några klara besked om vad det hela beror på. Mycket talar dock för att grafikkortet eller tillhörande drivrutiner kan bara inblandade på något sätt. Möjligen kan det vara så att det är en viss kombination av grafikkort och moderkort som ställer till det.

Skriv gärna en kommentar om du också har råkat ut för att skärmen blir svart i Windows Vista. Vill du ha mer information om olika lösningar så kan du kolla in länkarna nedan.

Källor: Kioskea.net, Techspot.com

Har du drabbats av "svarta skärmen"-problemet i Vista?
Det är inte längre tillåtet att rösta.