Hårdvarutillverkaren Adaptec har utvecklat Adaptec 1405 och 1045, två adapterkort med stöd för lagringsgränssnitten sas- och sata. Dessa riktar sig till hårddiskar, bandenheter och ssd. Den sistnämnda enhetstypen uppges fungera extra bra med de nya korten då man anpassat drivrutiner speciellt för dessa i syfte att ta tillvara på flashteknikens höga prestanda.

För anslutning har korten, som bygger på pci-express, fyra portar som klarar både sas och sata. Tillsammans med sas-hubbar kan de nya korten stödja upp till 128 sas-enheter. Varje port klarar också överföringshastigheter på upp till tre gigabit per sekund.

Det som skiljer 1405 från 1045, är att den förstnämnda har intern anslutningsmöjlighet, medan den senare ansluter till externa enheter. Båda korten är även billigare än företagets existerande adapterkort tack vare att man slopat stöd för raid.

Enligt Juergen Frick, marknadschef för Emea-regionen på Adaptec, finns det lagringslösningar där raid-konfigurationen inte är nödvändiga, och därför har man tagit fram alternativ som erbjuder anslutningar till ett lägre pris.

Adaptec 1405 och 1045 har ett listpris på 160 respektive 190 dollar. Korten levereras med drivrutiner för Windows, Red Hat, SUSE Linux och Freebsd.

IDG News

LÄS MER: