Halon Security har släppt filtret Virtual Spam Prevention (VSP), en vidareutveckling av tidigare Spam Prevention Gateway och som syftar till att stoppa skräppost. Det som skiljer de två produkterna åt är att VSP är speciellt utvecklat för att stödja virtuella servrar.

Halon uppger också att över 80 procent av all skräppost tas bort av VSP redan på tcp/ip-nivå. Tekniken bakom själva filtreringen bygger på insamlad global information över kända skräppostare och zombie-infekterade datorer, som utan användarens vetskap skickar ut skräppost.

Förutom global informationsinsamling används även en teknik som särskiljer på skräppost och riktiga brev genom mönsteranalys. Analysen, som bygger på flera miljarder skräpbrev, är kopplad till VSP i realtid för att hålla produkten ständigt uppdaterad.

I VSP finns även tre nivåer av virusskydd för ytterligare skydd mot potentiella angrepp samt möjlighet att inkludera egna script för att radera eller vitlista e-post som varit misstänkt.

En fullversion av Halon Virtual Spam Prevention finns tillgänglig nu för nedladdning från Halon Securitys sajt. Den har full funktionalitet för gratis utvärdering i 30 dagar.

LÄS MER: