Mjukvaruföretaget Netuitive har släppt en ny version av sitt övervakande verktyg. Netuitive SI for Vmware kopplar direkt till Vmware-baserade miljöer och utför på egen hand analys och datainsamling från virtuella maskiner och ESX-servrar.

– Vi har integrerat vår virtualiseringsövervakning fullt ut i vår SI-produkt och vi också har lagt till stöd för klustrar och centraliserade resurser, säger Daniel Heimlich, vd på Netuitive.

Stödet för analys av klustrade virtuella maskiner syftar till att förenkla analys av lastbalansering och redundans genom att data från flera maskiner presenteras enhetligt. Dessutom granskar verktyget på egen hand beteendet hos resurser i infrastrukturen och lär sig automatiskt av detta, uppger Heimlich.

Den data som summeras och redovisas sammanställs i något som företaget kallar Total Health Index, en ögonblicksbild av den virtuella infrastrukturens hälsa. Från detta går det sedan att ta fram specifik information om enskilda virtuella maskiner och de applikationer som körs på den.

Netuitive SI for Vmware fungerar också tillsammans med andra lösningar som IBMs Tivoli, Microsofts Operations Manager, HP Open View och BMC Patrol genom att hämta data från dessa system, uppger företaget.

IDG News

LÄS MER: