I slutet av förra året berättade MSI om sina kommande netbookmodeller där bland annat Wind U115 stoltserade med ssd/hdd-hybridlagring. Nu har lillebror MSI Wind U110 Eco lanserats, vilken också den kommer med en del nya grepp. Datorn utlovar nämligen hela nio timmars batteritid tack vare sina nya komponenter.

Den första förändringen jämfört med vanliga netbooks är att Atom N270-processorn bytts ut mot den strömsnåla Z530-modellen på 1,6 gigahertz som egentligen är avsedd för MID-enheter.

Dessutom har Poulsbo US15W-styrkretsen fått sällskap av ett ATI Mobility Radeon HD 3200 som sköter grafiken. Högupplöst video bör alltså inte vara några problem med denna modell, men någon hdmi-utgång verkar fortfarande lysa med sin frånvaro.

I övrigt är U110 Eco utrustad med det man kan förvänta sig. Skärmen på tio tum har en upplösning på 1024x600 pixlar, datorn har en gigabyte ddr2-ramminne (uppgraderbart till två gigabyte), en hårddisk på 160 gigabyte, gigabit ethernet, 802.11n-wifi, webbkamera, kortläsare, tre usb-portar samt en vga-anslutning. Bluetooth 2.0+edr och en extern dvd-enhet finns som tillval.

Måtten är 26 x 18 centimeter, med en tjocklek på 33 millimeter och en vikt under kilot inklusive batteri. Om batteritiden verkligen når upp till nio timmar återstår att se när datorn väl når ut på marknaden.

Vad MSI Wind U110 Eco kommer att kosta är ännu okänt.

Källa: Slashgear