WiFi Tether for Root Users, en applikation utvecklad av Seth Lemons och en partner, har tagits bort från Android Market eftersom Google anser att den strider mot distributionsavtalet för utvecklare. Programmet gör att man via wifi kan ansluta en G1 Android-telefon till en bärbar dator, så att datorn sedan kan utnyttja telefonens internetuppkoppling.

För att vara lite med specifik så är det egentligen mobiloperatören T-Mobiles avtal som WiFi Tether for Root Users strider mot. T-Mobile är den enda operatören som säljer Android-telefoner i USA, och de har en speciell regel som förbjuder just den här typen av program.

WiFi Tether for Root Users låg ute på Android Market i ett antal veckor och hade tankats ner av mer än 10 000 användare. Snittbetyget för programmet var 4,5 stjärnor.

Google marknadsför Android Market som en helt öppen kanal. Utvecklare behöver inte skicka in sina program för godkännande, utan de betalar bara 25 dollar för delta i utvecklarprogrammet och sedan laddar de upp sina applikationer på egen hand.

Källa: Infoworld