Antalet aktörer som erbjuder molntjänster ökar stadigt. Nu har Zetta lanserat Zetta Enterprise Cloud Storage, tillsammans med erbjudandet att lagra data i molnet för så lite som 25 cent per gigabyte och månad, motsvarande cirka två kronor.

Anpassat för företag som har någonstans mellan 200 och 2000 anställda lovar molnet att ta hand om alla datatyper, erbjuda funktioner i form av ögonblicksbilder, replikering och vara enkelt för slutanvändare att komma igång med. För maximal tillförlitlighet säkerhetskopieras också data till geografiskt skilda platser, uppger Zetta.

Än så länge är molnet dock inte tillräckligt kraftfullt för att ta hand om stora internationella företags lagringsbehov. Zetta uppger att man väntar med att marknadsföra sig mot den sidan tills man hunnit expandera sin fysiska närvaro till fler platser än USAs västkust. Stöd finns i dagsläget också endast för protokollen ftp, cifs och nfs. Saknas gör iscsi för block-baserad överföring, något som företaget planerar att implementera senare i år.

Källa: Computerworld

LÄS MER: