Acer Aspire Revo är den första datorn att använda sig av Nvidias Ion-plattform, vilken egentligen består av en Intel Atom-processor som parats ihop med Nvidias Geforce 9400M-styrkrets. Datorn är således kapabel till betydligt mer avancerade saker än de som använder Intels egna 945G-styrkretsar.

Något den har gemensamt med många netbooks, trots att den är för stationär bruk är det lilla formatet. 17,5 x 17,5 x 3 centimeter är helt klart ett väldigt smidigt format för en liten dator. Jämfört med en stationär dator är den väldigt diskret och bör lämpa sig mycket väl i exempelvis vardagsrummet.

Just denna nettop, eller sff pc (small form factor) använder en enkärnig Intel Atom N230, till skillnad från den tvåkärniga som visades upp i Nvidias referensdesign. Klockfrekvensen är fortfarande 1,6 gigahertz och tack vare den kraftfulla grafikkretsen bör datorn duga till det mesta.

Bland funktionaliteten räknar Acer upp att den fixar både Windows Vista Home Premium, Windows 7, hd-video i 1080p med 7.1-ljud, samt spel som Spore, Sim City 5 och Call of Duty 4 i medelupplösning. Grafikkretsen stödjer både directx 10 och Cuda.

Utrustningsmässigt kommer Aspire Revo med upp till fyra gigabyte ddr2-minne, upp till 250 gigabyte hårddiskutrymme, sex usb 2.0-anslutningar, esata, minneskortläsare, vga- och hdmi-utgångar samt gigabit ethernet. Operativsystemet är Windows Vista Home Premium eller Basic.

Den exakta strömförbrukningen är inte känd, men datorn bör inte förbruka alltför många watt och sägs vara riktigt tyst i drift.

Pris och tillgänglighet är fortfarande okänt, men det talas om att den dyker upp i sommar för omkring 4000 kronor inklusive moms.

Källa: Hot Hardware