Enligt uppgifter på bloggen Engineering Windows 7 har Microsoft blockerat möjligheten att uppgradera från Windows 7 beta till release candidate. Företaget vill helt enkelt inte att man ska gå från en förhandsversion till en annan eftersom det inte är något scenario som de slutgiltiga kunderna kommer att uppleva.

Istället uppmanas användarna att antingen gå tillbaka till Vista och sedan uppgradera till Windows 7 release candidate, eller att installera det nya operativsystemet på en ren hårddisk. Microsoft vill att installationen ska gå till på det sätt som det är tänkt att det ska fungera när Windows 7 kommer ut i sin slutgiltiga version, allt för att försöka hitta eventuella buggar.

De som trots allt vägrar att gå tillbaka till Vista kan faktiskt kringgå den inbyggda funktionen i release candidate som kontrollerar om betaversionen redan finns installerad. Man måste då bland annat boota från en extern disk samt redigera filen cversion.ini.

Microsoft har för övrigt nu också gått ut med information om att det inte kommer att vara möjligt att uppgradera Windows XP till Windows 7 eftersom det helt enkelt är för stor skillnad mellan operativsystemen. Windows XP-användare erbjuds dock möjligheten att köpa Windows 7 till ett nedsatt pris, men installationen måste alltså göras på en ren hårddisk.

IDG News