Halons Securitys nya brandvägg Halon SX-30 innehåller samma funktioner som övriga brandväggar från tillverkaren. Exempelvis hantering av separerat gästnätverk, trafikprioritering och stöd för vpn-tunnlar. Skillnaden jämfört med de andra SX-modellerna är blygsammare prestanda och en snällare prislapp, då den riktar sig till småskaliga verksamheter och kontor.

När det gäller prestanda uppges den klara 80 megabit per sekund för okrypterad trafik. Vpn-trafik tar sig igenom i hastigheten 20 megabit per sekund. I SX-30 finns även möjlighet att använda en filtrerande funktion för inkommande e-post för att stoppa skräpmejl. För anslutning till nätverket har enheten tre stycken 10/100 ethernet-portar och stöd för trådlösa nät.

– En inte helt ovanligt situation hos mindre företag idag är att man underskattar värdet av en brandvägg med hög kvalité och driftsäkerhet, samtidigt som man investerar i det yttre skalskyddet med larm till kostnader på ibland 20 000 kronor. Om man har behov av att öka tiden för effektivt användande av e-post och internet utan driftstörning så är Halon ett alternativ att jämföra, säger Peter Falck, vd på Halon Security

Halon SX-30 kommer att finnas ute hos återförsäljarna i början av sommaren. Tillverkarens listpris är 4 995 kronor.