Elaka hackers ställer till det lite väl mycket på webben. Det anser HP Software & Solutions som hoppas att dagens web 2.0-tekniker ska bli lite säkrare genom tre nya produkter som lanseras för plattformen Application Security Center.

Den första, HP Assessment Management Platform 8.0, lovar hjälpa kunder ställa i ordning en Center of Excellence (CoE) för att säkra sina applikationer. I CoE-modellen analyserar ett team av HPs säkerhetsexperter resultaten av säkerhetstester implementerade av företag som saknar egen säkerhetsexpertis.

– Genom att använda denna modell för att testa applikationer efter sårbarheter inom utvecklingsprocesser kan organisationer öka sin totala säkerhet över hela verksamheten till en minimal kostnad, säger Michael Sher, chef för applikationskvalitet på HP Software & Solutions.

Den andra produkten, HP Webinspect 8.0, är en mjukvara utvecklad för att säkerhetstesta den typ av avancerade webbapplikationer som associeras med begreppet web 2.0.

HP Software-as-a-Service (SaaS) Project Services for Application Security Center, är det något långa namnet på den tredje nyheten. I detta fall en tjänst som erbjuder full skanning och penetrationstester i syfte att upptäcka ytterligare sårbarheter för webbapplikationer.

Dessa produkter utgör också en uppföljning på HP Swfscan, ett gratis verktyg som skapats för att assistera Flash-utvecklare i arbetet att säkra sina applikationer från sårbarheter och samtidigt minska risken för att elaka hackers ska komma åt känslig information.

IDG News