Med över 600 000 attacksignaturer, levererar utm-produkterna Prosecure UTM10 och UTM25 omfattande säkerhet utan att kompromissa prestandan i nätverket. Detta enligt tillverkaren Netgear som skeppar de nya Windows- och Mac-kompatibla enheterna lagom till sommaren.

Den mindre modellen, UTM10 riktar sig till verksamheter med upp till 15 användare och hanterar upp till 8 000 samtidiga sessioner för ett flöde genom brandväggen på 133 megabit per sekund.

Storebror UTM25 utför samma saker i 20 000 sessioner per sekund och har ett genomflöde på 153 megabit per sekund. Den modellen uppges vara lämplig för företag med upp till 30 användare.

Båda utm-brandväggarna säljs utan koppling till licenskrav baserat på antalet användare. De hanterar också de vanliga krypterande protkollen för säkerhet såsom ssl, https, vpn, och ipsec. För att säkra webbläsarna och andra internetapplikationer finns även filter för webben och möjlighet till automatisk uppdatering av nya malware-signaturer varje timma.

Prosecure UTM 10 och 25 blir tillgängliga från juli månad och har ett listpris som börjar från 375 dollar, motsvarande 3 280 kronor. Tillverkarens garanti är på två år.