Mcafees har utvecklat sju nya utm-brandväggar i sin UTM Firewall-serie, som tidigare hette Snapgear. Brandväggarna lanseras som kombinerade lösningar för nätverkssäkerhet med hårdvara och mjukvara i ett paket.

Som paketlösningar är de att komma igång med och därför också lämpade för mindre verksamheter och distribuerade organisationer, med till exempel lokalkontor och butiker som måste skyddas, uppger Mcafee.

– Mcafee UTM Firewall är en komplett paketering för nätverkssäkerhet som kan implementeras som brandvägg, vpn-gateway eller som fullständig utm-lösning. Med produkternas enkla och säkra funktionalitet passar de väl in i vår satsning på att hjälpa mindre verksamheter att kunna upprätthålla god säkerhet på bara 15 minuter varje dag, säger Niklas Eklöv, it-säkerhetsexpert på Mcafee i Sverige.

De nya brandväggarna finns i sju modeller och levereras med integrerat intrångsskydd, nätverksbrandvägg och vpn-tjänster. Som tillägg finns även tjänsten Trustedsource, som övervakar webb- och e-postinformation och ger varje ip-adress ett rykte baserat på ett stort antal parametrar. Genom detta kan brandväggarna snabbt och effektivt möta nya hot allteftersom de dyker upp, menar företaget.

Nytt är också en uppdaterad kontrollpanel för administration. Panelen låter användare styra enheterna centralt via Mcafee UTM Firewall Control Center, som även kan visa en översiktsbild av nätverket och statusen på enskilda enheter

Mcafee UTM Firewall finns tillgänglig nu via Mcafee och dess distributörer Arrow ECS, Ingram Micro och Techdata. Tillverkarens listpris för en av de minsta modellerna, Mcafee UTM Firewall SG310 Appliance med fyra lan-portar och en wan-port, börjar från 286 euro exklusive moms, motsvarande cirka 3 130 kronor.