Cloud Lifecycle Management (CLM) från Opalis Software är ett administrativt verktyg speciellt framtaget för datormolnet Amazon Elastic Cloud Computing (EC2). Enligt Opalis utgör frågan om när molnbaserade resurser ska stängas av ett svårhanterat problem för många företag. Med lösningen CLM ska detta inte längre vara ett problem. Verktyget uppges integrera sömlöst med EC2-molnet i syfte att reglera hur resurserna används och stoppa dem när de inte längre behövs för att på så sätt minska kundens kostnader.

Bland funktionerna finns exempelvis stöd för tidsstyrning av resursers tillgänglighet, möjlighet till policy för åtkomst och rapportering av resursanvändning.

Själva gränssnittet är helt webbaserat och innehåller även funktioner för mätning av tjänsternas utnyttjande för fortlöpande avstämning med kundens egna budgetramar, uppger Opalis.

Än så länge finns Cloud Lifecycle Management endast i betaversion och kommer att göras tillgänglig utan extra kostnad via Amazon från och med juni månad.