Det är IBM som går ut med meddelandet att Gruppo Amadori, en Italiensk matvarukedja, är på gång att migrera några av tusen PC-klienter till Linux. Totalt sett har gruppen sextusen anställda.

På skrivbordet kommer Windows bytas ut mot Red Hat Enterprise Linux Desktop och officepaketet blir IBM Lotus Symphony.

Gruppo Amadori byter även ut Microsoft Exchange mot IBM Lotus Notes och Dominio som driftas på Red Hat Enterprise Linux. De första användarna är redan migrerade och företaget räknar med att vara helt klara med övergången vid slutet av det här året.

Fördelar är lägre operativa kostnader och lägre kostnader för framtida IT-investeringar uppger IBM i sitt pressmeddelande.

- Vår strategi är att först och främst fokusera på Linux där vi har ett praktiskt och pragmatiskt tillvägagångssätt, uppger Gianluca Giovannetti, CIO på Gruppo Amadori.

- För oss är Linuxmiljön det rätta valet för väldigt anpassade applikationer och är mer kostnadseffektivt än Microsoft, fortsätter han.

IBM uppger att kunden kommer köra Lotus Symphony, IBM Lotus Sametime, IBM Lotus Quickr och en webbläsare för att komma åt de bakomliggande ERP-systemen.

Källa:
IBM