Många av Googles webbtjänster är fortfarande betamärkta trots att de har varit tillgängliga i flera år. Ett av de värsta exemplen är Gmail som nu har fem år på nacken och miljontals användare.

Vid ett rundabordssamtal för press och analytiker vid Googles I/O-konferens, pratade Gartners analytiker Ken Dulaney om hur detta skrämmer bort vissa företagsanvändare som tänker sig att en betaversion är något som fortfarande befinner sig på teststadiet.

Matt Glotzbach som är ansvarig för Googles företagsprodukter kontrade med att upplysa om att Google Apps Premier Edition som är särskilt riktad mot företag inte är betamärkt. Han medgav dock att vissa applikationer som ingår i tjänsten så som Google Docs och Google Calender är betamärkta, men enligt Glotzbach är detta något som ska åtgärdas inom kort.

Google Docs produktansvarige Jonathan Rochelle sa att de ska ta tag i detta så snart som möjligt, de måste bara komma på en lösning för att fixa det. Ett bra tips är väl att bara ta bort betalogotyperna från sajterna.

IDG News