Groklaw är sajten som gjorde sig känd genom rapporteringen av SCO-fallet. Med SCO mer eller mindre ute ur bilden ger sig Groklaw på andra upplevda oegentligheter och nu är det Microsoft som är föremål för kritiken.

"Om du har problem med att hitta Linux på en netbook, så kan du sluta fundera på varför", skriver Groklaw och refererar till en diskussion under konferensen Computex mellan Zdnets reporter Dana Blankenhorn och Li Chang, vd Taipei Computer Association.

"I vår organisation arbetar vi som ett konsortium, precis som open source konsortium. De förespråkar open source och Linux men om du startar från pc-hållet är du rädd för Microsoft. De försöker nu gå över till smartphones och PDA:er för att börja om" svarar Li Chang på Dana Blankenhorns fråga om vart Linux tar vägen.

Enligt Groklaw är Asus ett av de företag som fått ge efter för Microsofts påtryckningar. På Computex visade Qualcomm upp en ARM-baserad Asus Eee PC med Googles Android Linux - en enhet som fick stor uppmärksamhet och positiv press.

Enligt Computerworlds Steven J. Vaughan-Nichols bad Asus styrelseledamot Jonney Shih, efter att ha delat podiet med Microsofts OEM-ansvarig Steven Guggenheimer, om ursäkt för att enheten visats upp.

"Rent ut sagt så vill jag be om ursäkt - för om ni tittat i Asus monter så har vi valt att inte visa upp den produkten. Jag tror att ni kanske sett enheterna i Qualcomms monter men faktum är att jag tror det är företagets beslut att vi inte vill visa enheten. Det är vad jag kan säga så här långt. Jag skulle vilja be om ursäkt för det", säger Jonney Shih.

Tidigare har TechWorld Open Source rapporterar om datorkedjan PC World som gått ut med en pressrelease där de talar om att de slutar sälja Linux i sina vanliga butiker och så sent som igår kom där fram uppgifter om att Nvidia gått ut och aktivt förespråkar Windows CE istället för Googles Android.