Genom den kände Twittraren och riskkapitalisten Guy Kawasakis profil spreds tidigare i veckan skadlig kod. Det var om läsaren klickade på en skadlig länk som postades som denne riskerade att infekteras. Vad som gjorde angreppet lite speciellt är att både Windows- och Mac-användare riskerade att infekteras av den skadliga länken.

De första uppgifterna gjorde gällande att hans profil hade kapats, något som han själv senare dementerat. Det rörde sig istället om att hans ”followers” hade postat länken. Då Kawasaki följs av 139 000 personer exponerades länken för ett stort antal människor, och flera har förmodligen infekterats. Enligt en skärmdump från säkerhetsföretaget Trend Micro så klickade åtminstone 686 personer på länken.

Den skadliga länken lockar med gratis ”sex tape video” med en amerikansk skådespelerska. Efter ytterligare några klick, som inkluderar en skadlig codec, så kan Windows-datorn infekteras. Säkerhetsföretaget Intego skriver att för Mac-miljön laddas en fil kallad ActiveXsetup.dmg ned, och det är om användaren öppnar denna som datorn infekteras. I båda fallen blir konskvensen att en trojan installeras och att DNS-inställningarna ändras.

Källa: Trend Micro.

Källa: Intego.