Blue Coat har släppt ett nytt mjukvarutillägg till sina Packetshaper-produkter som ska göra det möjligt att upptäcka, klassificera och prioritera trafik kopplad till den strömmande musiktjänsten Spotify.

På så sätt ska företagsnätet inte överansträngas på grund av flitigt musiklyssnande.

- Spotify genererar en konstant belastning vilket gör det till ett bandbreddsproblem, menar Nigel Hawthorn på Blue Coat som insåg problematiken när företagets kunder började fråga efter en lösning.

Det nya tillägget ger nätverksadministratören möjlighet att helt blockera eller begränsa Spotifys bandbredd, samt minska prioriteten till fördel för viktigare applikationer. Blue Coat har redan 650 tillägg för andra applikationer som internetradio, flash och fildelningstjänster.

Enligt Spotify lyssnar deras användare i genomsnitt på musik en timme om dagen och deras rekommenderade bandbreddskrav är 256 kilobit per sekund. Det krävs med andra ord inte allt för många lyssnare på ett kontor för att en stor del av bandbredden plötsligt upptas av strömmande musik.

Det nya Spotify-tillägget för Packetshaper finns tillgängligt redan nu och är gratis för kunder med ett gällande serviceavtal.


IDG News