När Mozilla släppte Firefox 3.5 för ett par veckor sedan lovade utvecklarna att webbläsaren ska ha bättre prestanda än tidigare. Tester som PC World har utfört visar att den är kvickare än Internet Explorer 8, Safari 4 och Opera 10 beta, men däremot får Firefox finna sig i att ligga steget efter Chrome 2.

I testet laddades åtta välkända webbsajter i form av PC World, Amazon, Twitter, Yahoo, Youtube, The New York Times, Ebay och den engelska versionen av Wikipedia. Testet utfördes på en bärbar dator av typen Gateway P-7808U som var utrustad med Windows Vista och service pack 1.

Chrome var snabbast i fem av de åtta deltesterna och uppvisade en genomsnittlig laddningstid på 1,699 sekunder. Firefox var inte alls långt därefter då den landade på 1,762 sekunder. I de flesta fall låg skillnaden mellan Chrome på Firefox inom två tiondelar av en sekund.

Internet Explorer och Safari var visserligen något långsammare i testet men de klarade sig båda ändå mycket bra. Dessa webbläsares genomsnittliga laddningstider blev 1,833 respektive 1,964 sekunder. Opera 10 beta fick det absolut sämsta resultatet och var ungefär en halv sekund långsammare än närmaste konkurrent.

PC World