Virtual Desktop Infrastructure (VDI) in a Box, är vad Nebulas Solutions kallar sin allt-i-ett virtualiseringslösning för skrivbordet. Produkten kombinerar olika tekniker med experthjälp för att erbjuda kunden all nödvändig virtualiseringsinfrastruktur i ett komplett paket, uppger företaget.

Produkten kombinerar bland annat Vmwares tekniker för att hantera och kontrollera applikationer tillsammans med lösningar för användarhantering från Appsense och Pano Logic.

Syftet med sammanslagningen av flera tredjepartskomponenter är enligt företaget att underlätta för it-ansvariga att migrera från traditionella skrivbordsmiljöer till virtualiserade motsvarigheter på minsta möjliga tid. Det som tidigare tagit många veckor ska nu gå att göra på dagar istället.

– Bakgrunden till att vi utvecklat VDI är att vi jobbat de senaste 12 månaderna med kunder i utformningen av deras skrivbordsinfrastrukturstrategier. Vi lade märke till att kunderna utvärderade samtliga individuella komponenter nödvändiga för virtualiseringen och att detta tog dem upp till sex månader att göra, säger Nick Garlick, vd på Nebulas Solutions till Techworld UK.

VDI in a Box finns tillgänglig nu med licenspriser som varierar beroende på kundens krav och befintliga it-miljöer, uppger Garlick. Man behöver dock inte låta virtualisera hela sin verksamhet på en gång. Det går att utöka gradvis med fler licenser allteftersom behoven växer, avslutar Garlick.

IDG News