Utbudet av hårddiskar i kapaciteten två terabyte för stationär datorer har nu utökats när Hitachi till sist har hoppat på tåget med en egen version.

Deskstar 7K2000 2TB från Hitachi Global Storage Technologies arbetar i 7 200 varv per minut och lovar ge bra prestanda såväl när det gäller svarstider som läsning och skrivning. Målgruppen uppges vara spelentusiaster och användare som kräver rejält med lagringsutrymme i kombination med snabba överföringshastigheter.

Hårddisken uppges vara tillgänglig världen över från och med nu och har ett listpris i USA på omkring 330 dollar, motsvarande cirka 2 440 kronor.

Utbudet av hårddiskar som lagrar två terabyte är än så länge inte så stort. En konkurrerande produkt är Western Digitals Caviar Green, som lanserades tidigare detta år med samma lagringskapacitet. För den får man betala omkring 1800 kronor exklusive moms.

Hitachi är även fokuserad på utvecklingen av flashdiskar (ssd) för miljöer där snabba svarstider är viktiga. Tillverkaren har också inlett ett samarbete med Intel för att utveckla ssd-enheter anpassade för servrar.

IDG News