I minst ett par år har det pratats om att Dell arbetar med att utveckla en avancerad mobiltelefon och mycket talar nu för att den verkligen är på banan och att den lanseras inom kort. Sajten The Boy Genius Report har lyckats lägga beslag på både bilder och specifikationer för telefonen.

Bilderna kan vi av rättighetsskäl inte visa här, men enligt specifikationslistan handlar det om en modell som väger 103 gram och som mäter 58 x 122 x 11,7 millimeter. Pekskärmen är på 3,5 tum och erbjuder 640 x 360 pixlar samt 262 000 färger. Tidigare har det sagts att telefonen ska köra Windows Mobile, men numera hävdas det att det är Android som gäller.

Bland finesserna hittar vi a-gps, 3-megapixelkamera med 8x zoom, bluetooth och anslutning för usb 2.0. Telefonen har även ett qwerty-tangentbord och plats för microSD-kort, och har förmågan att läsa av handskrift.

Tyvärr klarar Dells telefon bara gsm, gprs och egde, alltså inte 3g. Det beror sannolikt på att modellen i första hand ska lanseras på den kinesiska marknaden där 3g-nätet fortfarande håller på att byggas ut.