Facebook-applikationen “sex sex sex and more sex!!!” må för vissa verka lockande, men säkerhetsföretaget Trend Micro varnar nu för hur den utnyttjas av nätfiskare. Det är när resultatet från ett test man kan göra med applikationen publiceras, som en länk postas till adressen fucabook.com. Där uppmanas användaren att ”logga in”, och användarnamnet och lösenordet till sajten hamnar då i orätta händer.

Rik Ferguson på Trend Micro varnar också för ytterligare applikationer som fungerar på ett snarlikt sätt. Efter att man lämnat ut sina användaruppgifter börjar applikationen skicka meddelanden i loggarna till ens kontakter. Också dessa får en länk till fucabook-sajten, och om de också lämnar ifrån sig sina uppgifter så skickas meddelanden i sin tur vidare till deras vänner.

Enligt Ferguson är det oklart om applikationerna har något mer i sig skadlig syfte. Man kan exempelvis tänka sig att när användaruppgifter från ett stort antal konton samlats in så kommer applikationen skicka runt mer uppenbart skadliga länkar till exempelvis trojaner.