Springsource, som nyligen köptes upp av Vmware, lanserar plattformen Springsource Cloud Foundry. Plattformen är skapad för att underlätta för javautvecklare att utveckla applikationer för molnet och koppla dem till Amazons EC2-moln.

– Cloud Foundry är ett företagsinriktat Java-moln där utvecklare kan skapa ett konto, logga in och direkt rulla ut Spring, Grails eller andra Java-applikationer direkt i det publika molnet, säger Ron Johnson, vd på Springsource.

Cloudfoundry förväntas också integrera med Vmwares molnplattform Vcloud och kan även i framtiden eventuellt kopplas till Micrsofts Azure-plattform.

Via ett webbgränssnitt kan utvecklare välja hur många servrar som ska köras eller var databaskonfigurationer ska förläggas, uppger Springsource. Inledningsvis kommer Mysql vara den databas som stöds.

I nuläget kommer användare av Cloud Foundry också enbart att behöva betala för åtkomst till Amazon EC2. När Springsource släpper den slutliga versionen tidigt under nästa år får den sannolikt en prismodell som ligger i linje med andra molntjänster.

IDG News