Blockmasters krypterade usb-minne Safestick Supersonic har blivit bäst i test. Testet, som lite märkligt nog också utförts av Blockmaster, ställer minnesstickan mot en direkt jämförelse med tre konkurrerande krypterade usb-minnen.

Enligt testat klarar Supersonic att leverera data i hastigheten 34,5 megabyte per sekund, och skriva i hastigheten 24 megabyte per sekund. Det kan jämföras med konkurrenterna som i bästa fall klarade läsning och skrivning i 29,8 respektive 20,9 megabyte per sekund.

Exakt vilka produkter som konkurrerande i testet har man dock dolt av ”upphovsrättsmässiga skäl”, något som öppnar för andra tillverkare att förkasta testens trovärdighet med hänvisning till att det borde varit utfört av ett oberoende testlabb. Samtidigt finns möjligheten att Blockmaster faktiskt hittat nya vägar till bättre prestanda för krypterade minnen, i alla fall av siffrorna att döma.

Safestick Supersonic, som finns i kapaciteten fyra respektive åtta gigabyte, använder sig av aes 256-bitars kryptering. En redovisning av testet finns att läsa här.