Virtualiseringsföretaget Leostream har släppt version 6.2 av Connection Broker. I förra uppdateringen låg fokus på stöd för Citrix virtualiseringslösningar. Nu har man kompletterat sin produkt för central anslutning av virtualiserade skrivbord med stöd även för Microsoft Windows Server 2008 R2 Hyper-V.

Nytt är också att man lagt in stöd för Microsofts kommande operativsystem Windows 7 samt integrerat protokollet remote desktop protocol 7 (rdp) i sin lösning. Protokollet har utvecklats för att ge slutanvändare tillgång till bra prestanda vid strömmande ljud och grafik. Det ska också gå att använda sig av flera bildskärmar i anslutning till rdp 7.

På säkerhetssidan har företaget lagt till nya funktioner för hantering av användaranslutna usb-enheter. It-administratörer kan upprätta policy för klasser av enheter och därmed begränsa hur, och var, usb-enheter får anslutas.

Skrivarhanteringen ska också vara förbättrad, med möjlighet för administratörer att skapa listor av tillgängliga skrivare för gruppindelade klienter baserat på plats. Slutanvändare kan även välja lokala skrivare via sina fjärrskrivbord.