Finska F-Secure har släppt sitt Internet Security 2010. Bland nyheterna märks ett nytt användargränssnitt och ett skydd som kontrollerar att länkar är säkra. Precis som många andra säkerhetsföretag gjort de senaste åren så trycker man dock främst på prestandaförbättringarna. Man lutar sig mot AV-test.org och uppger att programmet slukar 80 procent färre systemresurser än tidigare versionen och samtidigt söker efter virus 60 procent snabbare. Enligt F-Secure själva ska programmet också utnyttja 70 procent mindre minne.

- Vi har lyssnat på konsumenterna och genomfört omfattande användbarhetsstudier inför lanseringen av Internet Security 2010. Utifrån detta har vi förbättrat totalupplevelsen med ett nytt användargränssnitt och med prestandavinster. Samtidigt har vi lagt till fler säkerhetsfunktioner som exempelvis surfskyddet. Resultatet är en säkerhetsprodukt som sätter en ny standard för säker användning av datorer och Internet, säger Johan Jarl, säkerhetsexpert på F-Secure.

F-Secure har också lagt in vad man kallar för ett ”surfskydd”. Vid sökningar på Google så markeras träffarna med olika färger beroende på om länken betraktas som säker eller ej. En liknande funktion finns dock redan integrerad i Google. Bland övriga nya funktioner finns ett molnbaserat föräldraskydd och en mer automatiserad hantering av säkerhetshot.

Priset ligger på 645 kronor, och omfattar ett års licens för tre datorer.