För hundra dollar uppges man kunna köpa uppgifter om lösenord till ett Facebook-konto. Det skriver Luis Corrons på Panda Security i företagets blogg.

För att få tillgång till uppgifterna uppmanas man skriva in ID:t (ett nummer på omkring tio siffror) för kontot. Man skriver att lösenordet tar man fram genom att utnyttja säkerhetsbrister i Facebook, men också att alla lösenord inte går att få fram, eftersom vissa är skyddade.

Efter några minuter visas namnet på den som har kontot, och man får veta att lösenordet har plockats fram, men för att få se det måste man alltså betala.

Sajten ger ett professionellt intryck, men Corrons ifrågasätter dess äkthet. Bland annat skriver man på sajten att man sysslat med detta i flera år, samtidigt som domänen registrerades för bara några dagar sedan.

- Det är möjligt att syftet är att hacka Facebook-konton som de säger, eller att tjäna pengar på de som vill använda tjänsten. Hur som helst är hemsidan väldigt bra designad. Det är lätt att använda tjänsten och bli antingen ett offer för onlinebedrägeri, eller en cyberkriminell och medverkande i identitetsstöld, säger Luis Corrons i ett uttalande.