Det var på Software Freedom Day i Boston som Richard Stallman fick svara på en fråga gällande Microsofts öppen källkodssatsning CodePlex, ställd av bloggaren Martin Owens.

Svaret lät inte vänta på sig.

"Migel de Icaza är en förrädare" svarar Richard Stallman och attackerar den Novell-anställde projektledaren för Mono - en öppen implementering av Microsofts C# på Linuxplattformen.

Richard Stallman menar på att Miguels involvering i Microsofts CodePlex inte skapar något som helst förtroende då Miguel försvarar Microsofts satsningar på öppen källkod.

Enligt Stallman är det slöseri med värdefull tid att utveckla öppna lösningar för Windowsplattformen. Tid som istället borde dediceras åt plattformen han kallar GNU/Linux.

Miguel de Icaza skickar idag en hälsning till Stallman i sin blogg där han skriver:

"Jag vill säga att Gud älskar alla djur. Allt från den formidabla elefanten till den minsta myran. Det inkluderar även Richard Stallman"

Miguel avslutar med att skriva att Richard har hans epostadress om han är intresserad av att diskutera hur öppen källkod i världen kan förbättras.

Miguel de Icaza och Richard Stallman har ett gemensamt förflutet. Miguel var med i Stallmans Free Software Foundation men sparkades enligt egen uppgift av Stallman då han inte ville kampera för ett namnbyte av "Linux" till "GNU/Linux".

Håller du med Stallman?
Det är inte längre tillåtet att rösta.