Cisco beskriver elva av de tolv sårbarheter som åtgärdades för tillverkarens router-firmware i den senaste säkerhetsuppdateringen som blev tillgänglig i veckan. Sårbarheterna berör routrar och switchar som använder Cisco Unified Communications Manager, samt en uppsättning tjänster i de enheter som bygger på operativsystemet Cisco IOS.

”Utnyttjade av de individuella sårbarheterna kan resultera i två olika konsekvenser, ett intrång i integritet alternativt en överbelastning [denial of service]”, säger tillverkaren i den säkerhetsinformation som publicerats i samband med mjukvaruppdateringen.

Precis som andra teknikleverantörer, har även Cisco börjat patcha ett större antal buggar i varje uppdatering, då tillverkaren anammat en praxis om fasta uppdateringsdatum. Detta för att underlätta för it-avdelningar som därigenom enklare kan planera sina uppdateringar.

Ciscos uppdateringar släpps den fjärde onsdagen i mars och september varje år, vilket betyder att nästa IOS-patch kommer att bli tillgänglig den 24 mars 2010.