Halon Securitys mellanklassbrandvägg SX-150 uppges vara en helt ny konstruktion designad och utvecklad från grunden. Slagsida har lagts åt både förbättrad hastighet och en lägre strömförbrukning.

– Vi valde att precis som med SX-60 börja om från början med SX-150. Dess föregångare var en väldigt populär modell ute hos kunderna så vi känner oss väldigt trygga i att SX-150 är en modell som ligger helt rätt på marknaden när det gäller pris, prestanda och funktionsutbud, säger Peter Falck, vd för Halon Security.

Precis som sin föregångare SX-101, har SX-150 fyra nätverksportar som alla styrs från gränssnittet. Nytt är att den senare brandväggens samtliga fyra portar klarar gigabithastigheter i en satsning på ökad prestanda. Enligt tillverkaren kan enheten till exempel leverera upp till 130 megabit per sekund över en krypterad vpn-anslutning som använder sig av aes-kryptering. Samtidigt ska vikt också ha lagts på att minska strömförbrukningen för att spara på elräkningen och miljön.

– SX-150 drar, vid full ipsec-kryptering i en hastighet av 130 megabit per sekund, endast 41 watt, vilket alltså är mindre än en glödlampa. Vi tror det är väldigt svårslaget, säger Peter Falck.

Tillverkaren lanserade även modellen SX-60 tidigare denna månad, en brandvägg för det lilla företaget som uppges dra så lite som 15 watt under full belastning.

Utöver fyra gigabitportar, har SX-150 även stöd för usb-modem och anslutning till 3g-nätet i syfte att säkerställa redundans. Brandväggen kan även rackmonteras, med alla portanslutningar på framsidan för att underlätta underhållsarbeten.

Halon SX-150 finns tillgänglig nu. Tillverkarens listpris är 18 995 kronor exklusive moms.